Een bestaand gebouw met een functie die niet meer voldoet? Een grondpositie waarvan de mogelijkheden onbekend zijn? Bart de Jong Projectontwikkeling droomt in mogelijkheden, maar blijft realistisch als het om de daadwerkelijke uitvoering gaat. Door een duidelijke eindgebruiker voor ogen te hebben en door mensen en ideeën met elkaar te verbinden, komen de projecten tot een positief resultaat en daarbij zijn drie zaken het meest belangrijk: doorzetten, doorzetten en doorzetten.
Bart de Jong
Bart is van oorsprong slager. Hij heeft naast zijn werk de HEAO gevolgd en een MBA afgerond. Het exploiteren van en het openen, inrichten en verbouwen van tientallen winkels waren een goede voorbereiding en leerschool voor succesvolle projectontwikkeling.
Sinds de verkoop van zijn winkels en de oprichting van Bart de Jong Projectontwikkeling BV, heeft Bart projecten ontwikkeld op divers vlak. Het voor eigen rekening en risico verbouwen van een rijksmonument tot appartementengebouw ‘De Oude Druckerij’ was zijn eerste project. Het herontwikkelen van agrarische- en bedrijfslocaties tot bouwkavels en woningprojecten als Wardererf, Warderpad, Czaar Peterpad, Schardam en Appartementengebouw Fier Zaans volgden. Het voormalige kantoorpand Ebbenhout 22-40 is tot het succesvolle Zaanhotel ontwikkeld. Op dit moment werkt Bart aan de herontwikkeling van diverse bedrijfslocaties tot supermarkt, zorgvilla’s of woningen. Daarnaast is Bart altijd op zoek naar nieuwe projecten als opdracht, samen of om voor eigen rekening en risico te ontwikkelen.
In een open verstandhouding met de vastgoedeigenaar brengt Bart op gestructureerde wijze de wensen in kaart, waarbij gedacht wordt vanuit mogelijkheden en niet vanuit beperkingen. De overheid, betrokken partijen en diverse spelers in het veld worden door Bart aan elkaar gekoppeld om vanuit een zo breed mogelijk spectrum naar het project te kijken. Tijdens het gehele project is hij het eerste aanspreekpunt. Dat maakt dat de lijnen altijd kort zijn. Gedurende diverse momenten van de ontwikkeling zal hij de vastgoedeigenaar informeren over de verdere voortgang en te nemen stappen.
Kenmerkend voor Bart zijn de nuchtere kijk op zaken, zijn eerlijke en kritische mening, zijn betrouwbaarheid en de succesfactoren: doorzetten, doorzetten en doorzetten. Het belang van het project staat bij hem gedurende het gehele project voorop.
Adriaan de Jong
Per augustus 2019 is Adriaan de Jong in dienst getreden als projectontwikkelaar/planoloog. In mei 2018 heeft hij zijn master planologie afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn studie is hij als planontwikkelaar aan de slag gegaan bij Heddes Bouw en Ontwikkeling en heeft hij ervaring opgedaan bij zowel Meyer Bergman erfgoedontwikkeling, als gebiedsontwikkelaar SITE UD.
Adriaan houdt zich bezig met de acquisitie van nieuwe posities, planontwikkeling, marketing, participatie en procesbegeleiding. De plannen die hij ontwikkelt komen tot stand door middel van een pragmatische en creatieve visie en een actieve participatie van stakeholders. Adriaan omschrijft een nieuw plan als volgt: “Naast het voldoen aan de centrale vraag bij ontwikkelingen heeft ieder project bepaalde kansen: esthetisch, sociaal, economisch etc. Door deze kansen te identificeren kun je meer dan alleen aan de vraag voldoen, je kunt mensen verrassen en verblijden.”
Kenmerkend voor Adriaan is zijn relativeringsvermogen en honger om gave dingen te ondernemen. Hij bijt zich vast in tenders, nieuwe kansen en dromen. Zijn meest recent verwezenlijkte droom was een grote reis door Zuid-Amerika. “Ik kocht samen met een vriend een auto, daar hebben we vervolgens een bed in gebouwd en zijn zo bijna vijf maanden door Zuid-Amerika gereden om de mooiste plekken te zien en de gaafste avonturen te beleven.”